Opgelet dit is nog aan wijzigingen onderhevig. Het definitief programma kan je op het einde van de zomervakantie raadplegen via onze opleidingspagina.

We hebben geprobeerd inhoudelijk in te spelen op leerplandoelen, een goede theoretische achtergrond aan te leveren en praktische toepassingen te illustreren om direct te kunnen toepassen in de klaspraktijk.

Opleidingsaanbod 2024-2025

•    Fermentatie: praktische toepassing in de klas, deel 1 & 2
•    Sensoren in de voedingsindustrie
•    Pompen en regelkleppen in de voedingsindustrie
•    Principes van de meet- en regeltechniek in de voedingsindustrie en de toepassing
•    Hoe bereidt een school zich voor op een FAVV-inspectie?
•    De wet van het etiket
•    Inleiding tot levensmiddelenmicrobiologie; pasteurisatie, sterilisatie en snelkoeling – STEM
•    Micro-organismen in de voeding
•    Bewaring en bewaringstechnieken van voedingsmiddelen
•    Procestechnologie deel 1 en deel 2
•    Kwaliteitsbepaling van onze voeding (STEM): testen, analyse- en beoordelingstechnieken 
•    Functionele eigenschappen en voedingsbelang van koolhydraten, eiwitten en vetten
•    HACCP:
    •    basisvoorwaardenprogramma’s grondig verkennen
    •    stappenplan en basisvoorwaarden: didactische aanpak voor leerlingen
    •    stappenplan en beheersing van de CCP’s en PVA’s
•    Workshop (STEM):
    •    de wetenschap achter voedingstechnieken (moleculair koken)
    •    de achtergronden van voedingstechnologieën in praktijk 
    •    Keukenlab: inzichten in chemische en moleculaire veranderingen tijdens het koken
    •    Fermentation celebration: de wondere wereld van fermentatie in de voedingsindustrie

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Onderwijs

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven