-
Ondernemers voor de Klas, de brug tussen onderwijs en bedrijfsleven
Klaar om de wereld van je leerlingen te verruimen? Ondernemers voor de Klas brengt het echte bedrijfsleven rechtstreeks naar jouw klas! In inspirerende gastlessen delen ondernemers en professionals hun verhalen en onmisbare vaardigheden, zoals creativiteit en teamwork.
Lees meer over Ondernemers voor de Klas, de brug tussen onderwijs en bedrijfsleven -
Opleiding in de kijker: Sensoren in de Voedingsindustrie
Ben jij techniekleerkracht of geef je les in de Biotechnologische en Chemische Technieken (BCT)? Wil je verband leggen met techniek in productieprocessen in de voedingssector? Dan is onze nieuwe opleiding Sensoren in de Voedingsindustrie helemaal iets voor jou!
Lees meer over Opleiding in de kijker: Sensoren in de Voedingsindustrie -
Studenten winnen Food At Work Innovation Bootcamp met aperosnack van graan
Op donderdag 24 april organiseerden Vlajo, Alimento en Food At Work een Innovation Bootcamp voor 130 Vlaamse studenten uit verschillende onderwijsinstellingen. Het doel van dit event? Jongeren inspireren en hen kennis laten maken met de wereld van voedselinnovatie en -productie.
Lees meer over Studenten winnen Food At Work Innovation Bootcamp met aperosnack van graan -
Jongeren ontwikkelen voedzaam ontbijt to-go
Onze studenten hebben bewezen dat ze de uitdagingen van de voedingsindustrie anno 2024 volledig begrijpen! Dit werd duidelijk op de Food At Work Ecotrophelia Awards, een jaarlijkse innovatiewedstrijd georganiseerd door Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. Studenten uit diverse voedingsopleidingen werden uitgedaagd om de voeding van morgen te ontwikkelen. Het resultaat? Een reeks innovatieve concepten, variërend van circulaire en plantaardige producten tot extra voedzame en on-the-go opties.
Lees meer over Jongeren ontwikkelen voedzaam ontbijt to-go -
Ontdek ons opleidingsaanbod voor schooljaar 2024-2025
Voor dit nieuwe schooljaar bieden we weer heel wat gratis opleidingen voor leerkrachten aan. Benieuwd welke we in petto hebben? Wij lichten graag het tipje van de sluier op!
Lees meer over Ontdek ons opleidingsaanbod voor schooljaar 2024-2025 -
Jonge marketeers ontdekken onze lekkere sector
Tijdens de laatste week van maart doken eerstejaars marketingstudenten van Odisee Brussel in enkele pittige bedrijfscases. Voor ons imago is het cruciaal dat deze toekomstige marketeers een correct beeld krijgen van de voedingssector. Daarom schotelen we ze cases voor van zowel grote internationale spelers als van een dynamische start-up: Nestlé, PepsiCo en Selia & Scob.
Lees meer over Jonge marketeers ontdekken onze lekkere sector -
Save the date voor de Food At Work-voedingsquiz van 2024!
Wat weten jouw leerlingen over nieuwe voedselbronnen? Of over de energietransitie in de voedingssector? Samen met Food At Work nemen we lekker de proef op de som tijdens onze volgende gratis digitale voedingsquiz op dinsdag 22 oktober 2024.
Lees meer over Save the date voor de Food At Work-voedingsquiz van 2024! -
Studierichting in de kijker: Voedings- en Dieetkunde
Niet iedereen is in de wieg gelegd voor een job in een zorginstelling of een eigen praktijk. Bachelors Voedings- en Dieetkunde vinden dan ook steeds vaker hun weg naar onze voedingsbedrijven.
Lees meer over Studierichting in de kijker: Voedings- en Dieetkunde -
Welke trends spotten jongeren voor de voeding van morgen?
Op 24 april is het zover! Het moment waarnaar veel studenten en docenten al maanden uitkijken: de prijsuitreiking van de Ecotrophelia-wedstrijd. Tien teams van 7 verschillende hogescholen en universiteiten strijden om de felbegeerde award.
Lees meer over Welke trends spotten jongeren voor de voeding van morgen? -
Leerlingen warm maken voor techniek? Stip deze events aan in je agenda!
Stap binnen in de opwindende wereld van techniek! Het Techniekfestival en Technoboost bieden een unieke kans voor leerlingen om de wonderen van technologie te verkennen en te ontdekken. Deze evenementen beloven een opwindende reis vol inspiratie en mogelijkheden.
Lees meer over Leerlingen warm maken voor techniek? Stip deze events aan in je agenda! -
Nieuwe studierichting voor toekomstige operatoren
Leerlingen met een sterke interesse in wetenschappelijke kennis, technologie en labotechnieken kunnen sinds kort de gloednieuwe richting Biotechnologische en Chemische Technieken volgen. En dat is ook interessant voor onze voedingsbedrijven, die hen binnenkort kunnen verwelkomen voor een toffe stageplek in de voeding!
Lees meer over Nieuwe studierichting voor toekomstige operatoren -
Nieuwe premies voor werkplekleren
Ben je momenteel erkend voor een duale of andere alternerende opleiding? Dan voorziet de Vlaamse overheid voor dergelijke kwalificerende opleidingen vanaf 1 september 2023 een nieuwe premie voor ondernemingen.
Lees meer over Nieuwe premies voor werkplekleren -
Leerlingen ontdekken de wereld van techniek tijdens Technoboost
Leerlingen warm maken voor techniek en technologie, dat is het doel van de tweedaagse beurs Technoboost. Meer dan 500 leerlingen uit het lager en secundair onderwijs proefden tijdens dit event van de wereld van techniek. En ook Alimento was aanwezig!
Lees meer over Leerlingen ontdekken de wereld van techniek tijdens Technoboost -
Studenten Productiebeheer verkennen Huis van de Voeding
In de dynamische wereld van voedselproductie is kennis van verpakkingsprocessen cruciaal. De graduaatsstudenten Productiebeheer, optie voeding, van de Hogeschool Gent kregen een unieke kans om de diepten van verpakkingsinstallaties te verkennen. Gastheer was de VDAB in Roeselare, gehuisvest in het Huis van de Voeding.
Lees meer over Studenten Productiebeheer verkennen Huis van de Voeding -
Een kijkje achter de schermen bij Vandemoortele met Lyceum Aalst
Na een opmerkelijke tweede plaats in de Voedingsquiz in samenwerking met Technopolis kregen de leerlingen van het Lyceum Aalst een exclusieve kans om Vandemoortele in Eeklo te bezoeken. Als onderdeel van hun prijs werden ze uitgenodigd om een kijkje te nemen achter de schermen van dit voedingsbedrijf, waar ze werden ondergedompeld in de wereld van automatisering, digitalisering en traditioneel vakmanschap.
Lees meer over Een kijkje achter de schermen bij Vandemoortele met Lyceum Aalst -
Een recordaantal scholen neemt deel aan de Food at Work Voedingsquiz
Wat weten jouw leerlingen over voeding? En over het hoogtechnologische productieproces? Tijdens de jaarlijkse virtuele Food At Work Voedingsquiz nemen we de proef op de som. Vorig jaar namen maar liefst 40 scholen deel aan de lekkerste quiz. Een recordaantal!
Lees meer over Een recordaantal scholen neemt deel aan de Food at Work Voedingsquiz -
Studierichting in de kijker: Voedingstechnologie
De professionele bachelor Agro- en Biotechnologie, ofwel Voedingstechnologie, schotelt studenten een goedgevuld bordje voor. Ze staan in voor het verbeteren van de kwaliteit, smaak en voedingswaarde van voedsel. Helaas vinden studenten of hun ouders niet altijd de weg naar deze opleiding. Nochtans biedt een job als Voedingstechnoloog in de voedingsindustrie heel wat interessante toekomstperspectieven.
Lees meer over Studierichting in de kijker: Voedingstechnologie -
Ontmoet … Geert Van Bever, adviseur onderwijs bij Alimento
Meet & greet met Geert Van Bever, adviseur onderwijs bij Alimento. Door jongeren nu al warm te maken voor onze sector verzekert hij onze bedrijven van voldoende werkkrachten in de toekomst!
Lees meer over Ontmoet … Geert Van Bever, adviseur onderwijs bij Alimento -
Duaal leren, da’s leren op je (toekomstige) werkplek
Waarom duaal leren de perfecte voorbereiding is op het werkleven
Lees meer over Duaal leren, da’s leren op je (toekomstige) werkplek -
Opleidingsfestival Onderwijs 2020-2021
Lees meer over Opleidingsfestival Onderwijs 2020-2021 -
Wat betekenen de coronavirus-maatregelen voor het werkplekleren in alternerende opleidingen binnen de voedingsnijverheid ?
De Nationale Veiligheidsraad neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen en risicogroepen te beschermen.
Lees meer over Wat betekenen de coronavirus-maatregelen voor het werkplekleren in alternerende opleidingen binnen de voedingsnijverheid ? -
Belgian Championship Aspirant Baker
Uitnodiging voor de voorrondes.
De inschrijvingen voor het Belgisch kampioenschap Aspirant Baker 2019 zijn geopend.Lees meer over Belgian Championship Aspirant Baker -
‘Werken & Studeren’ zit in de lift
Steeds meer volwassenen starten een opleiding in het hoger onderwijs. Vaak gaat het om een noodzakelijke loopbaanheroriëntering omwille van economische omstandigheden, maar soms doen ze het ook uit pure passie. Het stijgend aanbod aan flexibele trajecten én de maatregelen rond studiefinanciering, opleidingscheques, kmo-portefeuille … verlagen de drempel tot het hoger onderwijs aanzienlijk.
Lees meer over ‘Werken & Studeren’ zit in de lift -
Toekomstige leerkrachten wetenschappen/STEM* ontwikkelen didactisch materiaal voor jouw bedrijf
(*STEM staat voor Science, Technology, Engineering & Mathematics)
Lees meer over Toekomstige leerkrachten wetenschappen/STEM* ontwikkelen didactisch materiaal voor jouw bedrijf -
Technisch talent ‘meets en greets’ Technische Diensten bij Puratos en Brouwerij Haacht
Op 11 mei kregen de 6e jaars Elektrische Installatietechnieken en de leerlingen Se-n-Se Stuur- en Beveiligingstechnieken van het Damiaaninstituut in Aarschot de kans om 2 op maat voor hen uitgewerkte bedrijfsbezoeken af te leggen. Op voorhand besprak de Alimento-adviseur uitvoerig met zowel de leerkrachten als de bedrijven welke aspecten voor deze leerlingen met een technische opleiding en een specialisatie in automatisering best aan bod kwamen. Een boeiend programma op maat was daarvan het resultaat.
Lees meer over Technisch talent ‘meets en greets’ Technische Diensten bij Puratos en Brouwerij Haacht -
Tagliavena, winnaar van de Fevia Ecotropheliaprijs, editie 2017
Lees meer over Tagliavena, winnaar van de Fevia Ecotropheliaprijs, editie 2017 -
Trofee Fevia Vlaanderen: hebben jullie een leuk idee voor een nieuw voedingsproduct
Neem dan deel aan de TROFEE FEVIA Vlaanderen! De TROFEE FEVIA Vlaanderen is een wedstrijd voor alle leerlingen van het Vlaamse secundair onderwijs om hen te stimuleren creatief te zijn met voeding. De bedoeling van de wedstrijd is dat een team van leerlingen een prototype van een innovatief voedingsproduct ontwerpt.
Lees meer over Trofee Fevia Vlaanderen: hebben jullie een leuk idee voor een nieuw voedingsproduct -
Trofee Fevia Vlaanderen: hebben jullie een leuk idee voor een nieuw voedingsproduct
Neem dan deel aan de TROFEE FEVIA Vlaanderen! De TROFEE FEVIA Vlaanderen is een wedstrijd voor alle leerlingen van het Vlaamse secundair onderwijs om hen te stimuleren creatief te zijn met voeding. De bedoeling van de wedstrijd is dat een team van leerlingen een prototype van een innovatief voedingsproduct ontwerpt.
Lees meer over Trofee Fevia Vlaanderen: hebben jullie een leuk idee voor een nieuw voedingsproduct -
Archief nieuwsbrieven
Lees meer over Archief nieuwsbrieven