Doelgroep
Medewerkers uit de voedingsindustrie betrokken bij het verpakken.
Doelstelling
Specialisatie in duurzaam verpakken van levensmiddelen.
Voorkennis
Masteropleiding met voldoende kennis van chemie en wiskunde is onontbeerlijk, interesse in Duurzaamheid, Voeding en Verpakking, basiskennis Excel.
Inhoud
Het programma is modulair opgebouwd. Daardoor kan je het programma spreiden over één, twee of drie jaar. Lessen worden online, hybride en on campus gegeven in het Engels.
Module 1 (Sept - Okt – Nov)
-
- Sustainability in food systems (5 ECTS)
- Food packaging systems: materials, machines and packaging conditions (7 ECTS)
Module 2 (Nov - Dec – Jan)
-
- Food packaging economics & management (4 ECTS)
- Shelf life of packed foods (7 ECTS)
Module 3 (Feb – Maa)
-
- Food safety of packaging materials (3 ECTS)
- End-of-life management of packaging (5 ECTS)
- Quality management in food packaging (4 ECTS)
Module 4 (Apr – Mei)
-
- Food packaging design (5 ECTS)
- Comparative sustainability analysis of food packaging - Internship (5 ECTS)
Module 5 (Deadline: mid-juni)
-
- Master’s dissertation (15 ECTS)
De tegemoetkoming van Alimento is enkel van toepassing op de live lessen (online of fysieke lessen).
Data & duur
start september 2024 – duur 1, 2 of 3 jaren
Inschrijven
Inschrijven