Doelgroep

R&D medewerkers, productontwikkelaars, kwaliteitsmedewerkers.


Doelstelling

De laatste jaren stijgt de vraag naar producten met een ‘clean label’ en heerst meer en meer het idee ‘hoe minder additieven, hoe beter’.

Hoever kan en mag men hierin meegaan? Wat zijn de gevaren hieraan gelinkt? Hoe ga je creatief om met ‘clean label’?

We dompelen je onder in de legale aspecten van additieven maar leren je ook hoe optimaal gebruik te maken van de juiste additieven tijdens productontwikkeling en hoe producten te herformuleren richting ‘clean label’.

 

Voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist.


Inhoud

  • wat betekent clean label
  • additieven: wetgevend kader & veiligheid
  • additieven: technologische/functionele aspecten
  • zin & onzin rond additieven
  • praktische cases: hoe een product reformuleren richting clean label

De opleiding gaat door vanaf 3 deelnemers.


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Online
Referentie
IPV/242/41/2101/87451/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
6 uur, geen VOV
Datums
nog te bepalen
Uren
09:00 - 15:00
Aantal inschrijvingen
1/20
Lesgevers
Elke Debou - Katrien Volkaert (AMNorman BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven