Doelstelling

Verwerven van de basiskennis van het bierbrouwen, kennismaking met de technologie van de pilootbrouwerij.


Inhoud

  • oorsprong/geschiedenis van bier
  • de grondstoffen van bier en de kwaliteitseisen:
    • gerst
    • mout
    • hop
    • gist
    • additieven en diversen


  • het productieproces:
    • de mouterij
    • het schroten
    • het beslag (maïschen) en het filtreren van het beslag
    • het wortkoken en het filtreren van de wort
    • het gistingsproces: microbiologie en technologie
    • het klaren
    • de lagering
    • de nagisting


  • de eisen betreffende voedselveiligheid en kwaliteitscontrole
  • de verschillende types bieren


Praktijk: brouwen in een brouwerij met opvolging van het proces


De opleiding gaat door vanaf 5 deelnemers.



Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Uselect Evergem Bv
PACHTGOEDEREN 3 - 9940 EVERGEM BE
Referentie
IPV/242/41/2102/89213/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
16 uur, geen VOV
Startdatum
26/11/2024
Datums
26/11/2024, 03/12/2024
Uren
09h00-17h00, Inclusief lunch
Aantal inschrijvingen
0/10
Lesgevers
Peter Croonenberghs (Brombeer Compagnie BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven