Samenvatting
Breid je kennis en vaardigheden uit om mee te kunnen nadenken over de cultuur van voedselveiligheid in jouw bedrijf. Doorheen de tien modules leer je technieken om de nieuw vergaarde kennis toe te passen, te controleren en te communiceren. Je krijgt ook inzichten in wat je kan doen bij problemen.

Doorheen dit traject van 10 opleidingen wordt u, als gemotiveerde medewerker, opgeleid in de werkwijze en kennisgebieden om een echte expert voedselveiligheid- en kwaliteitsdenken te worden op de werkvloer. De sterkte van deze opleiding ligt erin dat door dit traject te doorlopen, de verschillende onderwerpen verder uitgediept kunnen worden en aan elkaar gelinkt worden. Op het einde van deze opleiding kan u dan ook zelf de risico ’s inschatten en actief meewerken aan een beter voedselveiligheidscultuur op de werkvloer.

Inleiding

Als je in je werkomgeving graag extra kennis en tools aangereikt krijgt om een motor te zijn met betrekking tot voedselveiligheid en kwaliteit. 

Doelstelling

Doorheen de verschillende opleidingen gaan je kennis en je vaardigheden uitgebreid worden om zo zelfstandig en met je medewerkers na te denken over voedselveiligheid en kwaliteit. Vanuit deze achtergrond leer je pro-actief en probleemoplossend te reageren. Leren observeren en communiceren omtrent voedselveiligheid en kwaliteit vanuit een praktische ervaring in de werkomgeving zijn de basisvoorwaarden om samen te werken aan een cultuur van voedselveiligheid in het bedrijf.

Doelgroep

Medewerkers – leidinggevenden uit productie met de motivatie om een goede voedselveiligheidscultuur te verspreiden.

Voorkennis

Kennis van de eigen interne regels is een pluspunt maar geen must.

Methode

Theoretische kennis wordt uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Er is ruimte voorzien voor interactiviteit en oefeningen in kleine groepjes zodat er ervaringen kunnen uitgewisseld worden tussen de verschillende deelnemers.

Dag 3

Opleiding 4: achtergrond, beheersen en controleren van microbiologische gevaren in de omgeving en in productie

Inhoud: achtergond en kennis van microbiologische gevaren en deze te beheersen door oa reiniging en desinfectie. Toelichten van werkwijzen om controles uit te voeren

Opleiding 5: achtergrond beheersen en controleren van allergenen gevaren in de omgeving en in productie

Inhoud : wat zijn allergenen en het belang om deze te beheersen door oa reiniging en desinfectie maar ook methodes om kruiscontaminatie te beperken in de praktijk.


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Hotel Van der Valk (Drongen)
Baarleveldstraat 2 - 9031 DRONGEN (Tel 09 22 674 32)
Referentie
IPV/242/41/0171/88981/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
8 uur, geen VOV
Startdatum
05/11/2024
Datums
05/11/2024
Uren
09h00-17h00, Inclusief lunch
Aantal inschrijvingen
0/12
Lesgevers
Karin Vantilt (Quality Coaching)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven