Samenvatting
De basis van microbiologische conserving van voedsel is het doden van alle aanwezige micro-organismen. Warmtebehandeling van producten is een van de belangrijkste technieken daarbij. Bij deze processen kunnen verschillende tijd/temperatuur-combinaties worden toegepast. Hoe berekenen we dit?

Inhoud:

Deze cursus heeft tot doel een inzicht te verwerven m.b.t. bacteriën en hoe ze interageren met levensmiddelen: waar en hoe groeien ze? - hoe kunnen we deze groei beïnvloeden? - wanneer zijn ze 'gevaarlijk'? - ...

Vanuit deze principes wil de lesgever in het bijzonder de link leggen naar verhittings- en snelkoelprocessen. 

Zo wordt ingegaan op de definitie van 'correct verhitten' (pasteuriseren, steriliseren) en verwerven de deelnemers het juiste inzicht m.b.t. belangrijke factoren die invloed hebben op deze processen. 

Tevens wordt de snelkoeling onder de loep genomen én wordt de theorie gekoppeld aan de praktijk: wat is het belang van deze processen op de werkvloer, hoe en waarom controleren, wat en waarom CCP’s?

Doelgroep:

  • leerkrachten wetenschappen - Biologie
  • leerkrachten Biotechnologische en Chemische Technieken (Biotechnieken)
  • leerkrachten voeding (bakkerij) 
  • leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen STEM, Land- en Tuinbouw, Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn) 


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Referentie
IPV/251/41/2501/88115/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
6 uur, geen VOV
Startdatum
18/03/2025
Datums
18/03/2025
Uren
09h00-16h00
Aantal inschrijvingen
0/15
Lesgevers
Eva Moens Consult BV

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven