Inhoud:

We gaan in op twee belangrijke vragen bij het beoordelen van een aantal voedingsmiddelen, wat zit er in en waartoe dient deze component waarbij we voornamelijk naar eiwitten, vetten en koolhydraten kijken. Daarbij gaan we zowel vanuit voedingstechnologisch standpunt als vanuit nutritioneel standpunt gaan beoordelen. Wat gebeurt er als ik een bepaalde component weglaat, vervang of toevoeg? Hierbij denken we dan aan het weglaten, toevoegen, reduceren of vervangen van bepaalde vetten, (poly)sachariden of eiwitten. Hoe kan dit kaderen in een gezond voedingspatroon? We gaan hierbij ook zelf aan de slag om aldus de functionele eigenschappen van een aantal componenten te evalueren.

Doelgroep:

  • leerkrachten wetenschappen - Chemie
  • leerkrachten Biotechnologische en Chemische Technieken (Biotechnieken)
  • leerkrachten voeding (bakkerijtechnieken) 
  • leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen STEM, Land- en Tuinbouw, Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn) 


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Referentie
IPV/242/41/2501/88052/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
6 uur, geen VOV
Startdatum
26/09/2024
Datums
26/09/2024
Uren
10h00-16h00, Inclusief koffie, Inclusief lunch
Aantal inschrijvingen
0/15
Lesgevers
Geertrui Vlaemynck (ILVO-T&V 370)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven