Samenvatting
Een goede brouwer verdient zijn strepen met een stabiel en kwalitatief bier. Een extra troef schuilt n het vermogen om smaken & aroma's (en textuurkenmerken) van elk bier nauwkeurig te detecteren en te beschrijven zodat bij elk brouwsel gewenste en ongewenste eigenschappen tijdig worden herkend.
Doelgroep
Kwaliteitsverantwoordelijken, productieverantwoordelijken werkzaam in een brouwerij.
Doelstelling
Je leert je eigen geproduceerde bieren analyseren, identificeren en verbeteren.
Voorkennis
Geen voorkennis vereist.
Inhoud
Je leert bier effectief beoordelen
- aan de hand van PURE SMAAK- & AROMASTOFFEN van voedingskwaliteit toegevoegd aan monsters van een referentiebier
- voor, tijdens en na het FERMENTATIEPROCES - startend met de theorie, volop ruiken en proeven, eindigen met een driehoeks- en/of intensiteit-test eventueel op eigen bier (resultaten blijven confidentieel)
- door samen geur- & smaakassociaties uit te wisselen wordt een gepast BEDRIJFSEIGEN VOCABULARIUM ontwikkeld: een molecule wordt een geur ... de geur maakt plaats voor een smaak ... heerlijk of ongewenst
Data & lesuren
nog te bepalen
Duur
3 halve dagen