Doelgroep
Technisch- en productieverantwoordelijke uit voedingsbedrijven.
Inhoud
Artificiële intelligentie
Dit is een ruim begrip en het is niet altijd duidelijk wat hier precies onder valt. De verschillende technieken (machine learning, large language models...), evoluties en toepassingsmogelijkheden zullen worden toegelicht.
Praktijkcases
We tonen AI-toepassingen rond o.a. kwaliteitscontrole, planning en digitale werkondersteuning.
Trends
We bekijken o.a. het werken met synthetische data. Door de realiteit te simuleren en data na te bootsen, kunnen bedrijven met beperkte datasets toch AI-modellen ontwikkelen.
Zelf aan de slag
Een stappenplan om AI te integreren in de productie-omgeving, een overzicht van ondersteunende initiatieven en financiële steunmaatregelen.
Programma
-
- 12u – 13u: broodjeslunch
- 13u – 13.05u: introductie en inleiding
- 13.05u – 14.30u: inhoudelijke presentaties + Q&A
o 13.05u – 14u: presentatie - Sirris: introductie AI en de eerste stap: datacaptatie
o 14u-14.30u: presentatie – Flanders MAKE (Rob Salaets, Research Engineer): het uitrollen van slimme camera’s kan snel en flexibel dankzij synthetische datasets
-
- 14.30u – 15u: koffiebreak
- 15u – 16.30u: inhoudelijke presentaties + Q&A
o 15u-15.30u: presentatie – PolySense (Lucas Van Dijck): wat is Sensor Fusion en wat zijn de mogelijkheden
o 15.30u – 16.30u: workshop: waar situeren zich de uitdagingen en is er innovatie nodig op het vlak van datacaptatie (of in één van de vervolgstappen in de AI-strategie)
-
- 16.30u – 17u: netwerkreceptie
Duur
1/2 dag
Inschrijven
Inschrijven