Samenvatting
Tijdens dit thematische event staan de mogelijkheden en toepassingen van artificiële intelligentie in de voedingsindustrie centraal. In een namiddag leer je waar artificiële intelligentie vandaag staat en wat er noodzakelijk is om tot concrete toepassingen te komen.

Doelgroep
Technisch- en productieverantwoordelijke uit voedingsbedrijven.

Inhoud
Artificiële intelligentie
Dit is een ruim begrip en het is niet altijd duidelijk wat hier precies onder valt. De verschillende technieken (machine learning, large language models...), evoluties en toepassingsmogelijkheden zullen worden toegelicht.

Praktijkcases
We tonen AI-toepassingen rond o.a. kwaliteitscontrole, planning en digitale werkondersteuning.

Trends
We bekijken o.a. het werken met synthetische data. Door de realiteit te simuleren en data na te bootsen, kunnen bedrijven met beperkte datasets toch AI-modellen ontwikkelen.

Zelf aan de slag
Een stappenplan om AI te integreren in de productie-omgeving, een overzicht van ondersteunende initiatieven en financiële steunmaatregelen.

Programma

    • 12u – 13u: broodjeslunch
    • 13u – 13.05u: introductie en inleiding
    • 13.05u – 14.30u: inhoudelijke presentaties + Q&A

o 13.05u – 14u: presentatie - Sirris: introductie AI en de eerste stap: datacaptatie
o 14u-14.30u: presentatie – Flanders MAKE (Rob Salaets, Research Engineer): het uitrollen van slimme camera’s kan snel en flexibel dankzij synthetische datasets

    • 14.30u – 15u: koffiebreak
    • 15u – 16.30u: inhoudelijke presentaties + Q&A

o 15u-15.30u: presentatie – PolySense (Lucas Van Dijck): wat is Sensor Fusion en wat zijn de mogelijkheden
o 15.30u – 16.30u: workshop: waar situeren zich de uitdagingen en is er innovatie nodig op het vlak van datacaptatie (of in één van de vervolgstappen in de AI-strategie)

    • 16.30u – 17u: netwerkreceptie

Duur
1/2 dag

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
De Montil, Moortelstraat 8, 1790 Affligem
Referentie
IPV/242/43/2102/89351/01
Tussenkomst
75 EUR/halve dag/dlnr (max 225/have dag voor 3 dln
Startdatum
05/12/2024
Datums
05/12/2024
Uren
13:00-17:00
Lesgevers
Flanders' Food
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven