Samenvatting
Deelnemers krijgen uitgebreide theoretische kennis over brouwen, die daarna in de praktijk wordt gebracht. De cursus behandelt alles van het ontwerpen van het recept tot het bottelen van het bier. Aan het einde van de cursus neem je je eigen bier mee naar huis!

Doelgroep
Beginnende bierbrouwers

Doelstelling
Hands-on cursus bierbrouwen.

Inhoud

17 december 2024, van 19u tot 21u: Introductie

  • samen een recept kiezen en leren hoe dit op te stellen
  • formules voor berekeningen uitleggen
  • verwachtingspatroon overlopen

17 januari 2025, van 9u30 tot 17u: Preparatie media en starten gistprecultuur

  • groeimedia maken voor het opgroeien van de gist (1l en 5l)
  • uitleg over de brouwinstallatie
  • theorie over het bierbrouwen

21 januari 2025, van 12u30 tot 16u30: Poetsen van de installatie

  • schoonmaken van de brouwinstallatie
  • leren kennen van de brouwinstallatie

22 januari 2025, van 9u tot 18u: Brouwdag

  • volledige brouwproces (van het schroten tot het pitchen van de gist)

5 maart 2025, van 19u tot 21u: Bottelen

  • bottelen van het bier
  • natuurlijke carbonisatie

Er is plaats voor slechts 8 personen.


Duur
3 halve en 2 hele dagen

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
Universiteit Antwerpen, campus Groenenborger, Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen
Referentie
IPV/242/43/2102/89229/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
17/12/2024
Datums
17/12/2024, 17/01/2025, 21/01/2025, 22/01/2025, 05/03/2025
Uren
19:00-21:00, 17/01/2025 :09:30-17:00, 21/01/2025 :12:30-16:30, 22/01/2025 :09:00-18:00
Lesgevers
Universiteit Antwerpen
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven