Samenvatting
Deelnemers krijgen uitgebreide theoretische kennis over brouwen, die daarna in de praktijk wordt gebracht. De cursus behandelt alles van het ontwerpen van het recept tot het bottelen van het bier. Aan het einde van de cursus neem je je eigen bier mee naar huis!
Doelgroep
Beginnende bierbrouwers
Doelstelling
Hands-on cursus bierbrouwen.
Inhoud
17 december 2024, van 19u tot 21u: Introductie
- samen een recept kiezen en leren hoe dit op te stellen
- formules voor berekeningen uitleggen
- verwachtingspatroon overlopen
17 januari 2025, van 9u30 tot 17u: Preparatie media en starten gistprecultuur
- groeimedia maken voor het opgroeien van de gist (1l en 5l)
- uitleg over de brouwinstallatie
- theorie over het bierbrouwen
21 januari 2025, van 12u30 tot 16u30: Poetsen van de installatie
- schoonmaken van de brouwinstallatie
- leren kennen van de brouwinstallatie
22 januari 2025, van 9u tot 18u: Brouwdag
- volledige brouwproces (van het schroten tot het pitchen van de gist)
5 maart 2025, van 19u tot 21u: Bottelen
- bottelen van het bier
- natuurlijke carbonisatie
Er is plaats voor slechts 8 personen.
Duur
3 halve en 2 hele dagen
Inschrijven
Inschrijven