Samenvatting
In 2 sessies gaan we dieper in op duurzaamheid in de voedingsindustrie en hoe we als professionals een bijdrage kunnen leveren.

Doelgroep
Voedingsproductontwikkelaars en productieverantwoordelijken in de voedingsindustrie.

Inhoud

Sessie 1 - Duurzaamheid in de voedingsindustrie
We gaan samen met experts van Fevia en Rikolto kijken naar wat duurzaamheid in de voedingswereld allemaal inhoudt. Triple P of SDG's, Sustatool of andere apps, Blue Economy of Green Deal?
We bespreken de verschillende begrippen, tools en succesverhalen die kunnen bijdragen aan het verduurzamen van zowel product als proces en alles wat daarmee samenhangt in de voedselketen. Je krijgt inzichten en tips om effectiever en efficiënter in te spelen op de toekomst van voeding.

Sessie 2 - Verspilling
We gaan samen met FoodWin dieper in op begrippen als verspilling, 5 R's (reuse recycle reduce repair recover), Zero Waste, reststroomvalidatie en duurzame verpakking.
We bekijken tal van mogelijkheden om future proof voeding te produceren en op de markt te brengen. Met deze kennis ben je beter in staat om duurzaamheid in de voedselindustrie in praktijk te brengen en bij te dragen aan een betere toekomst voor onze planeet.

Duur
2 halve dagen

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
Syntra West, campus Brugge, Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge
Referentie
IPV/242/43/2156/88370/01
Tussenkomst
75 EUR/halve dag/dlnr (max 225/have dag voor 3 dln
Startdatum
16/10/2024
Datums
16/10/2024, 23/10/2024
Uren
18:30-22:00
Lesgevers
Syntra West
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven