Doelgroep
R&D medewerkers en productontwikkelaars in de voedingsindustrie.
Doelstelling
Als industrial food innovator ben je zowel verantwoordelijk voor de ontwikkeling en analyse van nieuwe producten als het aanpassen van bestaande producten. Door nieuwe producten te creëren en bestaande producten te verbeteren, vergroot je de marktpositie van je bedrijf en product.
Voorkennis
Om toegelaten te worden in de opleiding moet je minstens aan volgende voorwaarde voldoen: aantoonbare ervaring binnen de voedingsindustrie of binnen een voedingsberoep als zelfstandige of werknemer. Deze ervaring wordt afgetoetst door de docenten binnen Syntra West.
Inhoud
Food additives and ingredients (6 sessies)
- bindmiddelen en structuring agents, emulgatoren, stabilisatoren…
- suikers en suikervervangers
- vetten en vetvervangers
- vleesvervangers, zoutvervangers, zuivelvervangers
- functionele voedingsmiddelen en ingrediënten
- praktijk
Food development bounderies (6 sessies)
- Good food plan (food quality + Food safety + Food fraude + Food defense)
- Food Quality 1: wettelijke, commerciële en emotionele kwaliteitsgrenzen
- Food Quality 2: wettelijke en commerciële aspecten van etikettering
- Food Quality 3: kwaliteitslabels en systemen
- Food labels
- Food safety
Food development project (7 sessies)
- context productontwikkeling
- partnerships
- projectmatig aanpassen, verbeteren, innoveren (incl. creatieve denktechnieken)
- kwaliteit beheersen – inkoop
- kwaliteit beheersen: receptontwikkeling
- marketing en beïnvloeden consumentengedrag
- marktvalidatie
Food plant engineering (7sessies)
- industrieel denken
- (industriële) bereidingstechnieken
- (industriële) bewaringstechnieken
- (industriële) verpakkingstechnieken
- industrieel denken gevorderd
- batch & continue
- (strategische) verkoopprijs bepaling
Food project lab (7sessies)
- trouble shooting
- analyses en testen product
- groepsproject of persoonlijk project eindproef
Data & duur
vanaf 6/01/2025 – 33 sessies
Inschrijven
Inschrijven