Samenvatting
In de SCA Roasting (Intermediate) training leer je een ideale werkplek inrichten en bestudeer je de invloed van warmteoverdracht in het brandproces. Je bekijkt verschillende brandprofielen en herkent branddefecten qua uiterlijk en smaak en leert gewichtsverlies berekenen.

Doelgroep
Medewerkers en verantwoordelijken voor het koffiebrandproces.

Doelstelling
Brandprofielen bestuderen en branddefecten herkennen, basis chemische veranderingen tijdens het brandproces leren kennen.

Inhoud

De volgende kennis en vaardigheden worden opgedaan:

  • het inrichten van een ideale werkplek
  • wat heb je nodig om een eigen branderij te starten
  • wat is de de invloed van warmteoverdacht in het brandproces
  • verschillende brandprofielen
  • relatie brandprofiel en smaak
  • hoe herken je branddefecten qua uiterlijk en smaak en hoe kun je dit voorkomen
  • welke basis chemische veranderingen treden er op in de boon tijdens het brandproces
  • je leert de terminologie binnen het koffiebranden
  • je leert het berekenen van het gewichtsverlies en verandering in volume

De training vindt plaats op een professionele koffiebranderij in Amsterdam.
Een praktijkexamen vindt plaats op lesdag 2.
Na slagen krijg je toegang tot het online theorie examen.
Deze opleiding behoort tot het SCA Coffee Skills Program.

De opleiding Roasting kan je op 3 niveaus volgen:

    • Foundation: 1 lesdag van 9u - 17u, inclusief examen (1 uur)
    • Intermediate: 2 lesdagen van 9u - 17u, inclusief examen (0,5 dag)
    • Professional: 3 lesdagen van 9u - 17u, inclusief examen (1 dag)

Duur & data
2 dagen
Data: zie website Koffieschool

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
Koffieschool, Koningin Wilhelminalaan 5, 3527 LA Utrecht
Referentie
IPV/242/43/2102/86903/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
De Koffieschool
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven