Doelgroep
Medewerkers en verantwoordelijken voor het koffiebrandproces.
Doelstelling
Brandprofielen bestuderen en branddefecten herkennen, basis chemische veranderingen tijdens het brandproces leren kennen.
Inhoud
De volgende kennis en vaardigheden worden opgedaan:
- het inrichten van een ideale werkplek
- wat heb je nodig om een eigen branderij te starten
- wat is de de invloed van warmteoverdacht in het brandproces
- verschillende brandprofielen
- relatie brandprofiel en smaak
- hoe herken je branddefecten qua uiterlijk en smaak en hoe kun je dit voorkomen
- welke basis chemische veranderingen treden er op in de boon tijdens het brandproces
- je leert de terminologie binnen het koffiebranden
- je leert het berekenen van het gewichtsverlies en verandering in volume
De training vindt plaats op een professionele koffiebranderij in Amsterdam.
Een praktijkexamen vindt plaats op lesdag 2.
Na slagen krijg je toegang tot het online theorie examen.
Deze opleiding behoort tot het SCA Coffee Skills Program.
De opleiding Roasting kan je op 3 niveaus volgen:
-
- Foundation: 1 lesdag van 9u - 17u, inclusief examen (1 uur)
- Intermediate: 2 lesdagen van 9u - 17u, inclusief examen (0,5 dag)
- Professional: 3 lesdagen van 9u - 17u, inclusief examen (1 dag)
Duur & data
2 dagen
Data: zie website Koffieschool
Inschrijven
Inschrijven