Doelgroep
Medewerkers in ploegenarbeid/shiftwerk.
Doelstelling
- de cursist weet welke effecten ploegenarbeid op het lichaam heeft
- de cursist komt op een laagdrempelige manier in contact met gezonde voeding
- de cursist heeft een goede basiskennis rond energie-gevende voeding
- de cursist kent de invloed van voeding op het energiepeil
- de cursist heeft inzicht in zijn/haar eigen eetgewoontes
- de cursist is in staat aanpassingen te maken aan zijn/haar levensstijl om de effecten van ploegenarbeid te minimaliseren
Inhoud
De effecten van ploegenarbeid op ons lichaam, gezondheid en welzijn mogen niet onder stoelen en banken geschoven worden. Maar wat kunnen we eraan doen?
In deze sessie ploegenarbeid en voeding geven wij je graag meer inzicht in hoe ons lichaam functioneert. Op deze manier gaan we samen op zoek naar hoe we ons voedingsgewoonten kunnen aanpassen naar hetgeen ons lichaam op dat moment nodig heeft. Op die manier kunnen we de risico’s van ploegenarbeid op onze gezondheid, lichaam en welzijn preventief gaan aanpakken.
- slaap-waakcycli en invloed hiervan op ons lichaam
- effecten van ploegenarbeid
- gezonde voeding gelinkt aan de voedingsdriehoek
- effect voeding op ons welzijn, gezondheid en lichaam
- evenwichtige voeding doorheen de werkdag
- gezond snacken
- reflectie eigen voedingsgewoontes
Werkvorm
Training
Duur
½ dag (3u à 3,5u)
Praktisch
- open aanbod: data aanvragen via website, in house (Alert, Meensesteenweg 94, Izegem)
- opleiding op maat: aanvragen via website, in company of in house (Alert, Meensesteenweg 94, Izegem)
- aantal deelnemers: minimum 5, maximum 15