Wat is je rol bij Alimento?

Sinds begin 2023 werk ik op de communicatiedienst van Alimento. Initieel zou ik een collega vervangen die met zwangerschapsverlof was maar na haar terugkomst kreeg ik de kans om te blijven. Die heb ik met twee handen genomen.

Mijn takenpakket is heel gevarieerd en dat is net wat ik zo leuk vind aan deze job. Hoofdzakelijk houd ik me bezig met de communicatie naar de bakkers en het onderwijs. Eén van mijn favoriete projecten waar ik mijn ding mee mag doen is Gusto Sportivo, een initiatief om de werknemers uit de voedingssector meer te laten bewegen.

Soms ben ik ook aanwezig op events, zo mocht ik onlangs langsgaan op het event voor de Food Bikers. Verschillende CEO’s uit de voedingssector kwamen samen om te fietsen en te netwerken. Op zo’n event maak ik dan foto’s en publiceer ik live socialemediaposts.

Waarom is die job op jouw lijf geschreven?

Door de variatie ziet elke dag er anders uit. Toen ik nog journalistiek studeerde, was ik ervan overtuigd dat ik het liefst wou schrijven. En dat is ook wel een passie maar enkel schrijven vind ik nu te eentonig. Bij Alimento mag ik zoveel meer doen en dat is verrijkend.

Binnen mijn projecten krijg ik ook de kans om creatief te zijn en de vrijheid om zelf iets uit te werken.

Netwerken is ook iets wat me motiveert. Ik ben graag onder de mensen en als ik op een event aanwezig ben, voel ik me als een vis in het water. Het doet ook veel dat de sector me interesseert.

Wat vind je fijn om te doen in je vrije tijd?

Mijn hobby’s sluiten eigenlijk vrij veel aan bij mijn interesses op professioneel vlak. Ik ben graag creatief, bv. tekenen of schilderen. Ik heb het plan om me na de zomervakantie in te schrijven voor lessen keramiek. Door met mijn handen bezig zijn, kan ik mijn hoofd even helemaal leegmaken. Zalig!

Verder vind je me in mijn vrije tijd ook terug in de keuken, en dan vooral om te bakken. Als ik er de tijd voor zou hebben, zou ik veel zelf maken: mijn eigen brood, pasta, … noem maar op. Naast zelf koken, ga ik ook graag op restaurant en liefst naar sterrenrestaurants. Daar ga ik met plezier op culinaire ontdekkingstocht.

Ik ben ook altijd te vinden voor een concert, musical of festival.

Wat staat er op je bucketlist?

Hoewel ik hoogtevrees heb, zou ik graag eens skydiven. Ik hou ervan om uit mijn comfort zone te komen. Verder staat een reis naar Japan ook hoog op mijn lijstje. Ik heb altijd iets met dat land gehad: ik hou van sushi, we zouden graag een hond van het ras ‘Shiba’ hebben en de Japanse cultuur in het algemeen spreekt me enorm aan. 

Voor de rest ben ik van mening dat een bucketlist niet alleen uit spectaculaire plannen moet bestaan. Ik heb het ‘Bucketlist Boek’ en daarin houd ik zelf ook een lijstje bij. Op dat lijstje vind je o.a. een dinner on the lake terug.

Welke app zou iedereen moeten gebruiken en waarom?

Het is niet makkelijk om te kiezen (lachend, terwijl ze door haar smartphone scrolt). 

Ik ben fan van de app ‘Yuka’. Met die app kan je etiketten van voedingsmiddelen en cosmetica scannen om zo meer te weten te komen over de ingrediënten van het product en wat de impact ervan is op je gezondheid.

‘Good on you’ is ook een aanrader! Daarmee krijg je meer info over hoe ethisch verantwoord een kledingwinkel is. Aan zo’n zaken hecht ik belang. 

Om af te sluiten: welke spreuk omschrijft jou het best?

‘Beter spijt van wat je hebt gedaan, dan van wat je niet hebt gedaan!’. Ik ben een overthinker maar toch kan ik ook impulsieve beslissingen nemen, en die zorgen meestal voor de meest memorabele momenten. Zo heb ik pas met vriendinnen beslist om naar New York te gaan. We hebben dat impulsief geboekt maar waarom niet? We leven tenslotte maar één keer!
 

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven