Samenvatting
Een hardnekkig probleem bij een nieuwe productielijn of een sluimerende probleem?
De BLITS-aanpak kan zorgen voor gedragen antwoorden of oplossingen in uw bedrijf

Doelgroep
Elke medewerker die kan bijdragen aan de oplossing van een probleem. Zowel kort of hooggeschoold, ervaren of minder ervaren. Ook die medewerkers die zich minder gehoord of betrokken voelen.

Doelstelling
Problemen kunnen opgelost raken door het beter benutten van de kennis op de werkvloer
Uw medewerkers beschikken over zeer nuttige kennis van machines en procedures. De klassieke aanpak met een lesgever, die zijn kennis overbrengt aan een groep, heeft zijn beperkingen. Het leereffect is vaak ontoereikend, de kostprijs in tijd en in € is altijd een zorg.
BLITS gaat uit van de kracht van een gemotiveerd en betrokken team, dat onder deskundige begeleiding van een externe facilitator en met als leidraad een zorgvuldig gekozen probleem, zijn eigen voortgang definieert, plant en uitvoert en de betrokkenheid een grote boost geeft.

Omschrijving
De BLITS-aanpak heeft als doel om met een tijdelijk en multidisciplinair team van medewerkers in een bedrijf een gezamenlijk probleem of uitdaging aangepakt wordt.
Dankzij de kennis van diverse medewerkers kunnen problemen opgelost geraken.
De meerwaarde is dat de oplossingen degelijk onderbouwd zijn en breed gedragen worden door de diverse collega’s. Samenwerken en goed communiceren in een team kan heel leerrijk zijn als het in een veilige context gebeurt. Het BLITS-project formuleert een oplossingsgerichte aanpak. Kwalitatieve en efficiënte BLITS-projecten kunnen zowel opgezet worden in kleine als in grote bedrijven.

Praktisch

Referentie
IPV/242/47/0633007/01
Tussenkomst
Max. 450 EUR/dag
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
nog vast te leggen
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven