Om de voedselveiligheid te garanderen, moeten huidige en toekomstige spelers binnen de voedingsindustrie hun kennis op dit gebied verdiepen. Daarom slaan vier Europese partners (Alimento, Actia, Instituto Politécnico de Bragança en ISEKI-Food Association) de handen in elkaar om een interactief online opleidingsprogramma te ontwikkelen: e-SafeFood. Dit Europese project wordt door het ESF (Europees Sociaal Fonds) gesteund.
Inhoud van dit interactieve online programma
Volgende vier kennisgebieden worden gedekt:
• houdbaarheid,
• beheersing van microbiologische gevaren,
• procesvalidatie,
• risicoanalyse.
Drie opleidingsniveaus
De meeste van deze thema’s worden in drie niveaus opgedeeld (basis, gemiddeld, gevorderd). Voor elke opleidingsactie worden er innovatieve en wetenschappelijk actuele e-learningtools rond microbiologische voedselveiligheid ontwikkeld (tutorials, demo’s, praktische oefeningen enz.).
Tweejarig project
De opleidingstools worden in 2022 en 2023 stap voor stap ontwikkeld en in de verschillende partnertalen van het project verspreid (Engels, Frans, Spaans, Portugees, Nederlands).
Ontdek het hele project hier : https://www.esafefood.net/